Hur väljer du den bästa VPN-serverns plats?

Att använda en VPN är ganska enkelt. Även om du inte har någon erfarenhet av VPN, att få kläm på dem är fortfarande lätt. Men en av de saker även erfarna användare verkar ha ett problem med är att hitta den bästa VPN-servern plats.

Om du är en av dem, oroa dig inte-vi visar dig exakt hur du väljer rätt VPN-Server plats för dig i den här artikeln. Om du har bråttom, bara hoppa till “slutsats” del för att få en snabb sammanfattning.
Vad är en VPN-Server?

En VPN-server är en vanlig server som kör VPN-programvara och protokoll på den, vilket gör det möjligt för VPN-leverantörer att erbjuda åtkomst till sina tjänster via den

VPN-servrar kan vara fysiska, men leverantörer brukar bara använda dem om de har flera fysiska byråer i olika länder. Merparten av tiden, men, VPN-leverantörer hyra servrar från tredje parts datacenter-efter att ha gjort en hel del forskning och se till att centra är säkra och inte logga användardata, förstås.

Servrarna som en VPN-leverantör använder är normalt dedikerade servrar – vilket innebär att de är fysiska och att endast providern använder dem. Vissa leverantörer kan försöka använda moln servrar av VPS (virtuella privata servrar) för att spara pengar, men dessa typer av servrar är inte lika tillförlitliga som dedikerade servrar. Varför? Eftersom de tenderar att delas av VPN-providern med andra datacenter klienter som hyr dem, så serverresurserna är begränsade.
Hur fungerar en VPN-Server?

Det är ganska enkelt – när en VPN-användare ansluter till en VPN-server, ersätts deras IP-adress automatiskt med serverns IP-adress, och all online-trafik som utbyts mellan VPN-klienten och servern krypteras

Så, om du är från Polen, och du ansluter till en VPN-server i Italien, kommer alla webbplatser du öppnar från och med då bara att se den italienska VPN-serverns IP-adress.
Varför behöver du välja den bästa VPN-serverns plats?

Om du inte gör det får du inte en smidig och bekväm onlineupplevelse när du använder VPN. Dessutom kommer du inte riktigt få dina pengar är värt om du fortsätter att ha problem med VPN-anslutningen. Ja, vissa anslutningsproblem kan orsakas av en dålig tjänst ibland, men – för det mesta – de inträffar eftersom du inte väljer den optimala VPN-serverns plats.

Här är bara ett potentiellt scenario: Låt oss säga att du använder en VPN för iptv kanaler för att ladda ner torrents. En långsam hastighet kan betyda att det tar mycket längre tid för nedladdningen att slutföras. Vad mer, om avståndet mellan servern och du är för stor, det finns en chans (om än en mindre en) att anslutningen kommer att sjunka. Om det händer, kommer du att exponeras på webben, och din ISP kommer att se att du laddar ner torrents, vilket kan vara ett problem om det är ett juridiskt problem i ditt land